Accident cu mașină fără RCA?

✅ Repari mașina fără costuri, fiind despăgubit de fondul victimelor străzii.

Statisticile ne confirmă faptul că România se află în vârful clasamentului european privitor la frecvența daunelor RCA. Astfel, mai mult de 6 mașini din 100 înmatriculate sunt implicate în accidente rutiere.

Odată cu triplarea tarifelor RCA, devine cert și faptul că și mai multe autoturisme vor circula fără asigurarea obligatorie. Reprezentantii BAAR avertizau încă din 2018 că numărul accidentelor cu mașini neasigurate RCA este în continuă creștere. Unul din motive este și faptul că șoferii uită să-și reînnoiască polița RCA.

Ce facem dacă suntem loviți de un autoturism fără RCA valabil?

Pentru astfel de situații, exista Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS). Fondul va despăgubi prejudiciile aduse autoturismului dvs. lovit de un alt conducător auto cu o mașină fără asigurare RCA valabilă sau care a fugit de la locul accidentului.

În cazul în care ai fost implicat într-un astfel de accident, sună și discută cu un inspector de daună.

031 9772

de luni până vineri între orele 9 – 17

0734 108 430

de luni până duminică între orele 8 – 23


accident cu masina fara rcaCa parte vătămată, dvs. trebuie să aveți la îndemână procesul verbal de constatare de la Poliție, copie în format electronic sau fizic a permisului de conducere, cartea de identitate și talonul autoturismului vinovat de accident.

Dacă autorul a fugit de la locul accidentului, este foarte important să rețineți cât mai multe detalii despre autoturismul vinovat de accident precum numărul de înmatriculare, marca autoturismului, culoare sau orice alte informații care pot ajuta la identificarea autorului.

Persoanele prejudiciate prin accidente de vehicule neasigurate sau produse de autori neidentificați se pot adresa BAAR pentru plata despagubirilor, în baza legii nr. 132/2017.