Procedură în caz de accidente ușoare în București – Ilfov

Ce este un accident ușor?

Un accident ușor implică de obicei coliziuni minore între vehicule, care nu duc la vătămări grave ale persoanelor implicate și produc daune materiale.
Caracteristicile principale ale unui accident ușor includ:

  1. Lipsa vătămărilor grave: Persoanele implicate suferă, în general, răni minore, cum ar fi zgârieturi, contuzii sau entorse, care nu necesită spitalizare pe termen lung.
  2. Daune materiale reduse: Vehiculele implicate suferă daune superficiale, cum ar fi zgârieturi, mici deformări ale caroseriei sau spargerea farurilor sau oglinzilor.
  3. Implicații legale minime: Accidentele ușoare pot fi rezolvate pe cale amiabilă între părțile implicate, fără intervenția poliției sau fără a necesita deschiderea unui dosar penal.

Este important de reținut că șoferii implicati in accidente auto ușoare, soldate doar cu daune materiale, își pot repara autoturismele fără a trece pe la poliție, documentele de introducere în reparație urmând să fie eliberate de asigurator.
Așadar, în cazul unui accident ușor, cea mai indicată (și recomandată) soluție este să vă înțelegeți cu celălalt conducător auto și să completați constatarea amiabilă.

birou accidente usoare

Pași de urmat accidente ușoare

Dacă accidentul s-a produs în București Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6 sau Ilfov, sună și discută chiar acum cu un consultant daune. Dacă mașina nu se poate deplasa pe roți, te vom ajuta cu tractarea ei conform condițiilor din polița RCA. Este important să nu te panichezi pentru că te vom ajuta să îți repari mașina rapid și fără stres.

0310 059 059
număr cu tarif normal

Poți alege să vii direct la
centrul de daune și reparații

Adresa: Bd. Theodor Pallady nr. 287

 

Alte informații utile în caz de accident
Șoferii au la dispoziție două metode de declarare a accidentelor ușoare: prin raportarea la secția de poliție, pe raza căreia s-a produs accidentul, sau prin procedura de constatare amiabilă, disponibilă atât în format tipăit cât și în format electronic. În cazul accidentelor ușoare (pagubele rezultate în urma accidentului sunt doar de natură materială) nu este necesară deplasarea la poliție. Biroul de accidente ușoare din București se află în Str. Splaiul Unirii, nr. 311 (incinta Auto Cobălcescu).

Dacă în urma producerii accidentului au rezultat și victime, aveți obligația de a nu schimba poziția autovehiculelor implicate în accident și să nu părăsiți locul producerii accidentului, fără încuviințarea organelor de anchetă.

constatari daune auto bucuresti