Care este diferența dintre RCA și CASCO

Pe scurt, asigurarea auto este un contract încheiat între dvs. și o societate de asigurare, având ca scop protecția financiară în cazul în care sunteți implicat într-un accident auto.

Există 2 tipuri de asigurări:

❶ Asigurarea obligatorie RCA – acoperă doar daunele provocate de asigurat unei terțe persoane, în cazul în care asiguratul este cel vinovat de producerea accidentului. Aceste daune pot fi materiale, implicând costuri pentru repararea autoturismului avariat, sau vătămări corporale ale pasagerilor.

❷ Asigurarea CASCO –  este o asigurare facultativă, ce vine în completarea politei RCA. Asigurarea de tip casco va acoperi daunele provocate autoturismului și în cazul în care șoferul acestuia este partea vinovată dintr-un accident. Asigurarea casco acoperă daunele produse autovehiculului propriu în caz de accident dar și daunele provovate de caderi de obiecte, avarii provocate de furtuni, inundatii etc.

Important: asigurarea RCA este obligatorie. Polița CASCO nu tine loc de asigurarea de răspundere civilă auto, ea acoperind doar daunele produse autoturismului asigurat.

Ai fost implicat într-un accident ușor?

Call Center accidente ușoare
București – Ilfov

0310 059 059
număr cu tarif normal