Ce riscuri acoperă asigurarea RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a emis un act normativ ce specifică, în mod expres, riscurile şi pagubele acoperite de orice asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii prin accidente de vehicule. Astfel, potrivit acestei norme legale, prin orice asigurare RCA sunt acoperite următoarele riscuri:

  • vătămări corporale sau deces;
  • pagube materiale;
  • pagube rezultate prin lipsa de folosinţă a vehiculului avariat;
  • posibilele cheltuieli de judecată cerute de către persoana vătămată în accident.

În afară de aceste riscuri generale, polița RCA acoperă și riscurile care au cauzat prejudiciul produs de dispozitivele sau instalaţiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv prejudiciul produs datorită desprinderii accidentale a remorcii sau a ataşului vehiculului.

Sunt acoperite, de asemenea, și riscurile ce au cauzat prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat, inclusiv cazurile în care:

  • conducătorul vehiculului a condus vehiculul fără consimţământului expres al asiguratului;
  • conducătorul nu este titularul unui permis de conducere a vehiculul respectiv;
  • posesorul mașinii nu a respectat obligaţiile legale de ordin tehnic cu privire la starea şi siguranţa vehiculului condus pe drumurile publice.

Dacă ai fost implicat într-un accident ușor, sună și discută cu un inspector de daună.

031 9772

de luni până vineri între orele 8 – 24

0734 108 430

de luni până duminică între orele 8 – 24

Vino direct la constatare daune in Bd. Theodor Pallady nr. 287.
Aici nu stai la coadă și nici nu trebuie să completezi zeci de formulare. Beneficiezi de consultanță, deschidere dosar daună și reparație autoturism într-un service autorizat RAR, echipat la standarde europene. Fără timp pierdut, fără programări și așteptare la rând.