Ce riscuri acoperă asigurarea RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a emis un act normativ ce specifică, în mod expres, riscurile şi pagubele acoperite de orice asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii prin accidente de vehicule. Astfel, potrivit acestei norme legale, prin orice asigurare RCA sunt acoperite următoarele riscuri:

  • vătămări corporale sau deces;
  • pagube materiale;
  • pagube rezultate prin lipsa de folosinţă a vehiculului avariat;
  • posibilele cheltuieli de judecată cerute de către persoana vătămată în accident.

În afară de aceste riscuri generale, polița RCA acoperă și riscurile care au cauzat prejudiciul produs de dispozitivele sau instalaţiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv prejudiciul produs datorită desprinderii accidentale a remorcii sau a ataşului vehiculului.

Sunt acoperite, de asemenea, și riscurile ce au cauzat prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat, inclusiv cazurile în care:

  • conducătorul vehiculului a condus vehiculul fără consimţământului expres al asiguratului;
  • conducătorul nu este titularul unui permis de conducere a vehiculul respectiv;
  • posesorul mașinii nu a respectat obligaţiile legale de ordin tehnic cu privire la starea şi siguranţa vehiculului condus pe drumurile publice.

Dacă ai fost implicat într-un accident ușor, sună și discută cu un inspector de daună.

0310 059 059
număr cu tarif normal

Poți alege să vii direct la
centrul de daune și reparații

Adresa: Bd. Theodor Pallady nr. 287

Aici nu stai la coadă și nici nu îți trebuie programare. Beneficiezi de consultanță, completare amiabilă (dacă este cazul), deschidere dosar daună și reparație autoturism, totul într-un singur loc. Pleci acasă cu mașină la schimb, fără să piezi timp sau să completezi zeci de formulare.