Ce se întâmplă dacă ai fost lovit de un autoturism cu asigurare RCA Euroins

Păgubiții din accidente cu șoferi asigurați RCA la Euroins se vor putea adresa Fondului de Garantare a Asiguraților(FGA) pentru despăgubiri. Tot FGA se vor putea adresa și clienții societății care doresc să denunțe polița și să primească înapoi prima echivalentă cu perioada de valabilitate rămasă.

Dacă accidentul s-a produs din vina unui șofer cu asigurare RCA Euroins, vei fi despăgubit de FGA după ce decizia ASF va fi publicată în Monitorul Oficial.
În general, când o societate de asigurare intră în faliment, există un proces legal de lichidare a activelor și de plăți a creditorilor. În cazul polițelor de asigurare auto, există fonduri speciale pentru a proteja victimele în astfel de situații.
FGA va evalua situația și va plăti suma de despăgubire, conform prevederilor legale. Totuși, sumele acordate pot fi limitate, iar procesul poate dura mai mult decât ar dura un proces normal de despăgubire.

Cât despre asigurările RCA, Euroins și-a redus încă din anul 2022 expunerea RCA în special pe București, pentru a nu mai acumula alte daune, motiv pentru care practica cele mai mari prețuri RCA din capitală.
În vederea protecției consumatorilor, ASF ia în calcul plafonarea prețurilor RCA.